ACTUEEL

PvdA op de bres voor behoud ziekenhuis Hengelo

De PvdA in Hengelo dient volgende week dinsdag een motie in voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo. Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) wil uit efficiency-overwegingen ondermeer cardiologie concentreren op de locatie Almelo. Dat meldt GoorsNieuws.nl.

Bezuinigingen

ZGT moet zes miljoen euro bezuinigen om de begroting van 2010 rond te krijgen. De concentratie van activiteiten in Almelo kan een oplossing bieden.

Bezorgdheid inwoners

PvdA-fractievoorzitter Fred Rijkens op GoorsNieuws.nl: "Wij delen de zorg dat voorzieningen van het ziekenhuis in Hengelo worden verplaatst naar het ziekenhuis in Almelo. Ook voor omliggende gemeenten als Hof van Twente is het van groot belang dat er een volwaardig ziekenhuis in Hengelo blijft bestaan. De bezorgdheid van de inwoners van Hengelo proeven wij eveneens in onze gemeente. Wij hopen dat de gemeenteraad 19 januari onze motie unaniem steunt, zodat het signaal aan de raad van bestuur van de zorggroep nóg duidelijker klinkt."

Handtekeningenactie

De PvdA houdt ook een handtekeningenactie tegen de voorgenomen concentratie.  Er zijn ruim duizend handtekeningen opgehaald. De PvdA overhandigt deze op 4 februari aan de raad van bestuur.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top