ACTUEEL

Tbs'er ontsnapt uit kliniek Nijmegen

Uit de Pompekliniek in Nijmegen is donderdagavond een 50-jarige tbs'er ontsnapt. Dat is vrijdag bevestigd door het ministerie van Veiligheid en Justitie na vragen van het ANP.

Het gaat om een 50-jarige man uit Rotterdam. De ontsnapping vond plaats om ongeveer 21.45 uur. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend en wordt onderzocht. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigt dat de politie is op zoek naar de tbs'er. Hij wordt volgens het OM niet gezien als vuurwapengevaarlijk.

Het komt niet vaak voor dat tbs'ers uit een kliniek ontsnappen. Sinds 2012 is dat inclusief de ontsnapping van donderdag drie keer gebeurd. Het gebeurt wel geregeld dat tbs'ers niet op tijd terugkomen van verlof of tijdens begeleid verlof de benen nemen (vorig jaar 32 keer).

De uit de Pompekliniek ontsnapte man was in 2011 tot zes jaar cel en tbs veroordeeld voor een reeks overvallen op textiel- en drogisterijzaken in 2009 in onder meer Burgum, Wolvega en Ommen. In januari 2016 is hij ook nog een keer veroordeeld voor een diefstal met geweld. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top