Finance

NNCZ neemt woonzorgcentrum Zonnehuisgroep Noord over

De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorginstellingen (NNCZ) neemt per 1 oktober woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek over van Zonnehuisgroep Noord. De partijen hebben het overnameplan ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Cliënten krijgen de mogelijkheid om in Gockingaheem te blijven wonen als zij kiezen voor de zorgverlening van NNCZ, zo laat Zonnehuisgroep Noord weten. De organisatie gaat hierover met hen in gesprek. Ook neemt NNCZ de arbeidscontracten van de medewerkers van Gockingaheem over. 

De NNCZ werkt samen met de dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar en NOVO aan het behoud van Gockingaheem. Roeli Mossel, bestuurder van de NNCZ: "Het samen doen staat voorop, met als gemeenschappelijk doel dat iedereen in Noordbroek en omgeving daar kan blijven wonen en ook mee kan blijven doen in de gemeenschap waarvan ze onderdeel zijn."

Krimp

Zonnehuisgroep Noord maakte begin 2016 bekend zorglocatie Gockingaheem in Noordbroek te gaan sluiten. Met de maatregel reageerde de instelling op de veranderde financiering van ouderenzorg, waaronder het verdwijnen van de indicatie voor verzorgingshuiszorg. Voor Zonnehuisgroep Noord vormde dit een belangrijk probleem omdat het ook nog eens opereert in een krimpgebied waar veel mensen arm zijn. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top