ACTUEEL

MOB neemt failliet Leven & Zorg over

Het Maatschappelijk ondersteuningsbureau (MOB) heeft de failliete thuiszorgorganisatie Leven & Zorg overgenomen. De activiteiten van Leven & Zorg worden per 28 augustus samengevoegd met de activiteiten van MOB in de regio Amstelland.

Leven & Zorg, in 2009 opgericht als interculturele zorgorganisatie, levert diensten als persoonlijke verzorging, wijkverpleging en begeleiding in Amsterdam en Utrecht. Begin augustus werd de organisatie failliet verklaard.

Door de overname blijft de continuïteit van de dienstverlening van Leven & Zorg aan haar cliënten gewaarborgd en blijven cliënten de zorg en maatschappelijke ondersteuning ontvangen die zij gewend zijn, aldus MOB. Het MOB biedt "een groot deel" van de werknemers van de medewerkers van Leven & Zorg een hernieuwd dienstverband aan.

Cultuur

De overname past bij de ambitie van MOB om in Amsterdam ondersteuning te bieden aan kwetsbare ouderen met een cultureel diverse achtergrond. MOB-directeur Jacco Lamper: "MOB is in 2004 gestart met haar dienstverlening vanuit de overtuiging dat de roep om cultuursensitieve zorg in de grote steden steeds sterker zal worden. Omdat ook Leven & Zorg geloofde in deze visie en haar aanbod hierop inrichtte, wordt met deze overname de kennis van de cultuursensitieve benadering vergroot."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top