ACTUEEL

Bertine Lahuis volgt Cathy van Beek op als rvb-lid Radboudumc

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit heeft Bertine Lahuis per 1 december 2017 benoemd tot lid van de raad van bestuur (rvb) van het Radboudumc met de portefeuille Patiëntenzorg, Kwaliteit van zorg en Patiëntveiligheid. Lahuis volgt Cathy van Beek op, die afscheid neemt van het ziekenhuis als bestuurder.

Bertine Lahuis is kinderpsychiater en sinds 2009 voorzitter van de raad van bestuur van Karakter, expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Gelderland en Overijssel, en tevens verantwoordelijk voor de uitvoering van de academische kinder- en jeugdpsychiatrie van het Radboudumc. Daarnaast is zij landelijk in verschillende ggz-gremia bestuurlijk actief. In 2016 werd zij gekozen tot Zorgmanager van het jaar. Van 2001 tot 2009 was zij werkzaam bij de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UMC Utrecht, als kinderpsychiater, zorglijnmanager, vervangend opleider en afdelingshoofd. Bertine Lahuis studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij ook haar opleiding Psychiatrie volgde en in 2008 promoveerde.

Verheugd

De voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, Loek Hermans, is verheugd over deze benoeming. "Bertine Lahuis heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring, ook in verandertrajecten. Het Radboudumc gaat in de toekomst meer en meer integrale zorg aanbieden en Lahuis heeft een duidelijke en heldere kijk op de rol die een academisch ziekenhuis daarin speelt". Paul Smits, waarnemend voorzitter van de raad van bestuur noemt Lahuis een "breed georiënteerde en hele sympathieke collega die de verbinding met de zorgprofessionals makkelijk zal maken".

Per 1 december 2017 bestaat de raad van bestuur van het Radboudumc uit: voorzitter Leon van Halder (tijdelijk afwezig wegens ziekte), waarnemend voorzitter Paul Smits, Bertine Lahuis en Cees Buren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top