Gastvrijheid

'Minder voedselverspilling in de zorg'

Minder voedselverspilling in de zorg is goed mogelijk, zegt stichting voor gezond en duurzaam eten en drinken Diverzio. Volgens de stichting hebben bijna honderd Nederlandse zorgorganisaties in het afgelopen jaar samen al een besparing van zeker 5 miljoen euro behaald door mee te werken aan het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel.

Dat bereikten ze door slimmer in te kopen en te werken, onder meer door meer te letten op de hoeveelheden. Tegelijk werden maaltijden lekkerder en aantrekkelijker gemaakt voor de verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld ouderen of kinderen. Daardoor hoefde minder te worden weggegooid.

Biologisch

"Tegelijk maakten de deelnemers hun eten fors duurzamer", aldus Diverzio, dat de resultaten van 89 deelnemende zorgorganisaties onderzocht: 19 ziekenhuizen, 63 ouderenzorg- , verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties plus 7 ggz-instellingen. Zo werden meer streekproducten en biologisch voedsel ingeslagen. Volgens een woordvoerder kan beter eten ook gezondheidswinst en dus ook kostenbesparing opleveren.

Dinsdag is er een conferentie over het onderwerp in Wijchen, nabij Nijmegen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top