Tech

Humanitas DMH lanceert Kook app voor mensen met lvb

Zorgaanbieder Humanitas DMH lanceert donderdag de Kook app. De app ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking bij het inkopen doen en vervolgens zelf bereiden van gezonde maaltijden.

Humanitas DMH richt zich hiermee op de ongeveer 2,2 miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking. Omdat bestaande culinaire apps al gauw te ingewikkeld zijn, is de Kook app specifiek voor en met deze doelgroep ontwikkeld. In de app worden recepten in heldere, eenvoudige stappen en met veel ondersteunende afbeeldingen en instructievideo’s uitgelegd.

In 2013 werd onderzoek gedaan onder de cliënten van Humanitas DMH om uit te vinden waar deze doelgroep vooral behoefte aan heeft. "Het blijkt dat onze cliënten nogal eens terugvallen op afhaalmaaltijden. De app voorziet in het kunnen doen van boodschappen en koken, waarbij rekening wordt gehouden met het dagbudget van 4,20 euro per maaltijd. Hiermee wordt positief bijgedragen aan de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de cliënten", zegt Frank Wolterink, bestuurder bij Humanitas DMH.

Voor de ontwikkeling van de app is Humanitas DHM een samenwerking aangegaan met softwareontwikkelaar ilionx en mobiele telefonieprovider T-Mobile. Daarnaast zijn er verschillende ondersteunende partijen. Voor recepten en kookadvies dragen Kees van Erp, Global Lead Chef bij Unilever Foodsolutions, en chefkok Erik te Velthuis van topsportrestaurant Papendal bij. De de foto’s van het huismerk van Albert Heijn door Ahold rechtenvrij ter beschikking gesteld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top