Vastgoed

Plannen voor vier nieuwe reformatorische woonzorgcentra

De reformatorische zorgorganisatie Cedrah wil in Zeeland in totaal vier woonzorgcentra realiseren voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Een nieuw te bouwen centrum in Yerseke trekt al veel belangstelling, zo meldt dagblad PZC bij monde van de organisatie.

In Yerseke wil Cedrah dertig appartementen voor ouderen en zestien studio's voor verstandelijk gehandicapten bouwen.  Een mogelijke locatie voor het zorgcentrum is de huidige plek van de Gereformeerde Gemeente aan de Oude Bogaert. Vastgoedmanager Christiaan van de Wege van Cedrah zegt dat ook andere opties worden onderzocht. In het meest optimistische scenario denkt Van de Wege dat het complex eind 2019 kan worden opgeleverd.

Volgens Van de Wege vinden veel mensen uit de achterban van de kerk het fijn om met gelijkgestemden een woon-leefgemeenschap te vormen. Een ontmoetingsruimte is daarom  ook onderdeel van het plan.

Cedrah wil in meer plaatsen met relatief veel reformatorische inwoners op de Bevelanden vergelijkbare woonzorggebouwen realiseren. Volgens Van de Wege is zowel in 's-Gravenpolder als in Krabbendijke al onderzoek gedaan naar de woonbehoefte. Voor Krabbendijke is Plan Kelders in beeld als mogelijke locatie. Concreter zijn de plannen voor Goes. Daar wil Cedrah de bestaande Marnixflat vervangen door nieuwbouw, aldus PZC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top