ACTUEEL

Daelzicht ontslaat medewerker op staande voet

Bestuurder Peter Muijen van gehandicaptenzorgaanbieder Daelzicht heeft een medewerker op staande voet ontslagen. De medewerker was sinds 2014 werkzaam als arts maar blijkt niet afgestudeerd te zijn als basisarts en ook niet geregistreerd te staan in het BIG-register.

De zaak kwam aan het licht doordat de betreffende medewerker als basisarts de opleiding volgde tot Arts Verstandelijk Gehandicapten aan het Erasmus MC en de benodigde documenten moest overleggen. De documenten, een diploma van de Universiteit van Maastricht en een BIG-registratie, bleken niet door deze instanties te zijn afgegeven. Afgelopen maandag lichtte het hoofd van de AVG-opleiding van het Erasmus MC Peter Muijen hierover in.

De bestuurder heeft de medewerker hierop direct aangesproken. De medewerker gaf toe nooit te zijn afgestudeerd en niet geregistreerd te zijn als basisarts. Muijen besloot daarop de medewerker per onmiddellijk te ontslaan. "Het behoeft geen betoog dat hiermee het vertrouwen in de medewerker in deze positie zeer ernstig is geschaad. We zijn hierdoor geschokt."

Intern onderzoek

Daelzicht heeft een intern onderzoek ingesteld en de lnspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. De zorgaanbieder beraadt zich nog over de wenselijkheid en noodzaak van (juridische) vervolgstappen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top