ACTUEEL

OR Treant vecht bestuursmodel aan bij Ondernemingskamer

De Ondernemingsraad van Treant gaat naar de Ondernemingskamer om de beoogde invulling van de bestuurlijke top aan te vechten, zo meldt Dagblad van het Noorden. Volgens de OR dreigt belangverstrengeling als artsen een plek krijgen in de raad van bestuur.

De zitting staat gepland voor 12 oktober, maar het ziekenhuis gaat er nog steeds vanuit dat er een vergelijk met de OR komt. “We zetten alles op alles omdat het vertraging zou betekenen en niemand wil dat dit soort bestuurlijke discussies voor de rechter uitgevochten worden’’, zegt een woordvoerder tegen het Dagblad van het Noorden.

Aanleiding voor het conflict is de invulling van de derde positie binnen de raad van bestuur. De raad van toezicht en de medische staf willen op deze post twee medisch specialisten in de vorm van een duobaan. Maar de ondernemingsraad in dezen gesteund door de Cliëntenraad- twijfelt of een en ander voldoet aan de governance-regels en voorziet potentiële belangenverstrengeling als artsen in het bestuur zitten.

Pech

Behalve door bestuurlijke conflicten wordt Treant ook geplaagd door domme pech. Tijdelijk financieel bestuurder Peter Hoppener kampt met een gebroken heup. Hij wordt zeer binnenkort vervangen door een andere tijdelijke financieel bestuurder. Treant blijft daarnaast op zoek naar een vaste chief financial officer (CFO).

De Treant Zorggroep bestaat uit de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal en zeventien instellingen voor langdurige (ouderen)zorg. De zorggroep verkeert in financieel zwaar weer en moet bezuinigen. Ook is er al geruime tijd discussie over de herprofilering van de ziekenhuislocaties. Met name in Hoogeveen leeft de vrees dat het ziekenhuisfuncties verdwijnen naar elders.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top