ACTUEEL

Radboud overweegt aangifte tegen relschoppers

Het UMC St Radboud in Nijmegen bekijkt of het ziekenhuis aangifte gaat doen tegen de twee jongens die vrijdagavond een arts en verpleegkundige hebben bedreigd. Na het veroorzaken van een dodelijk ongeval moesten de jongens van 18 en 19 jaar oud onder toezicht van de politie worden geholpen op de spoedeisende hulp. Dat meldt De Gelderlander.

Bedreiging

Volgens het UMC St Radboud hebben de jongens het personeel ‘ernstig bedreigd’. De woordvoerster van het ziekenhuis spreekt in De Gelderlander van een ‘uitzonderlijke situatie’. Het personeel op de SEH is weliswaar wat gewend, maar een dergelijke situatie heeft zich de afgelopen jaren niet voorgedaan, aldus de woordvoerster.

Onrust bij ingang

Daarnaast veroorzaakte een groep familieleden en vrienden onrust bij de ingang van de eerste hulp. Negen agenten hebben samen met de beveiliging van het ziekenhuis de groep buiten moeten houden. Nadat bleek dat geen van de jongens in levensgevaar verkeerde, is de groep weer vertrokken.

Vluchten voor politie

De jongens waren op de vlucht voor de politie toen zij een 50-jarige man uit Arnhem schepten met hun scooter zonder kenteken en verlichting. De jongens raakten zelf gewond toen zij tegen een auto opbotsten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top