Finance

Fraude-kwestie drijft Franciscus en kaakchirurgen uiteen

Een vertrouwensbreuk heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietland er toe genoopt om de samenwerking met drie kaakchirurgen tot nader order stop te zetten. Dat meldt het AD. De vertrouwensbreuk is ontstaan gedurende een onderzoek naar mogelijke fraude door één van de chirurgen.

"De raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft, direct nadat het vermoeden van fraude helder werd, een diepgaand onderzoek ingesteld en maatregelen getroffen'', stelt een woordvoerster in het AD. “Gedurende het onderzoek zijn de verhoudingen tussen de kaakchirurgen en het ziekenhuis dermate verstoord, waardoor de patiëntveiligheid in geding zou kunnen komen, wat voor de raad van bestuur onacceptabel is.”

De drie kaakchirurgen vormen samen de maatschap Noordrand Rotterdam B.V. Eén van hen wordt in het AD door directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW beticht van fraude. Volgens Oomen heeft het ziekenhuis de zaak nodeloos laten escaleren door niet bij de eerste signalen van fraude in te grijpen. “Het ziekenhuis had deze kaakchirurg toen per direct de deur moeten wijzen”, aldus Oomen in het AD. “Ik als verzekeraar wil na fraude geen rekening meer zien van een arts. Dit gebeurde echter niet.''

Rechter

Volgens Oomen zijn patiënten nu de dupe. “Patiënten die met spoed hulp nodig hebben, kunnen niet meer in het Vlietland terecht, terwijl er met de andere kaakchirurgen niets mis was qua medische zorg.”
Het ziekenhuis zegt er alles aan te doen om de continuïteit van patiëntenzorg invulling te geven. Omdat de zaak onder de rechter is, willen geen van de betrokkenen inhoudelijk reageren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top