ACTUEEL

Interimmer moet frauderende Casa Klinieken op de rails krijgen

Co'tje Admiraal treedt per direct aan als bestuurder ad interim van de in problemen geraakte Stichting Casa Klinieken. Maandag 9 oktober is haar eerste werkdag. Dit meldt de organisatie op de website. Admiraal volgt Ron Leenders op, waarvan op 6 oktober bekend werd dat hij is opgestapt.

"Mevrouw Admiraal heeft niet alleen een achtergrond als gynaecoloog maar heeft ook ruime ervaring in diverse takken van de zorg zowel als bestuurder als toezichthouder," laat de onlangs vernieuwde raad van toezicht van Casa Klinieken weten. Admiraal werkte vier jaar als bestuurder voor het Flevoziekenhuis tot zij in maart 2016 haar functie per direct neerlegde.

Fraude

Dit weekend schreef De Volkskrant dat de in opspraak geraakt Stichting voor zeker negen miljoen euro fraude zou hebben gepleegd. CASA declareerde medisch specialische behandelingen die niet door specialisten werden gedaan en zou patiëntendossiers en verwijsbriefjes hebben vervalst. De stichting zou geen vergunning hebben om de geleverde zorg uit te voeren. Deze fraude zou grotendeels hebben plaatsgevonden bij zusterstichting Casa Medical. De Volkskrant baseert zich op onderzoek van accountantskantoor KPMG.

De per 1 september 2017 aangetreden nieuwe raad van toezicht bestaat uit Susan Baart, Saskia Langbroek-Coppus, Marike Schaafsma en voorzitter Ton Horn.

Casa voert de helft van alle abortussen in Nederland uit. Zeven van de vijftien abortusklinieken in Nederland vallen onder de paraplu van de stichting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top