HRM

ETZ stopt samenwerking met vrijwilligerscentrale UVV

Het Elizabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) neemt per 1 december zelf de regie over het vrijwilligerswerk dat in het ziekenhuis wordt gedaan. De samenwerking met de Unie van Vrijwilligers, afdeling Tilburg, wordt stopgezet.

In het ETZ zijn bijna vierhonderd vrijwilligers actief. De vrijwilligerscoördinator in het ETZ wordt voor alle vrijwilligers het aanspreekpunt. "Voor de vrijwilligers verandert daardoor dus niets, zij kunnen onveranderd met hun activiteiten doorgaan", zegt Anita Wydoodt, lid van de raad van bestuur van het ETZ.

Als reden voor de breuk met UVV noemt het ETZ "onoverbrugbare inhoudelijke verschillen". Wydoodt zegt het besluit te betreuren, maar ziet ook "mogelijkheden voor nieuwe impulsen". "Dat doen we onder meer door een tweede vrijwilligerscoördinator aan te stellen die het beleid verder vorm gaat geven. Bovendien kunnen we door de regie in eigen hand te nemen nog beter de grenzen tussen vrijwilligerswerk en betaald werk afbakenen."

Toon van Ham, voorzitter van de UVV Tilburg, was graag met zijn organisatie aan het ETZ verbonden gebleven. "Dit is niet onze keuze, wij zijn van mening dat we jarenlang de werving, selectie, plaatsing en begeleiding van de vrijwilligers in ETZ naar volle tevredenheid hebben vormgegeven. Onze zorg is steeds passende aandacht voor mensen die vrijwillig bepaalde werkzaamheden uitvoeren binnen professionele zorgorganisaties. Door de samenwerking met UVV Tilburg te verbreken en voor ‘eigen regie’ te kiezen, is dat externe toezicht er niet meer, vinden wij. Tijdens onze laatste gesprekken met ETZ hebben we daarom ook veel aandacht voor deze invalshoek gevraagd. Het ETZ heeft toegezegd die aandacht hoog in het vaandel te houden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top