Finance

Consumenten meest tevreden over kleine zorgverzekeraars

Consumenten waren de afgelopen vijf jaar het meest tevreden over de kleine zorgverzekeraars DSW, ONVZ en PNOzorg. De vier grote verzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis deden het minder goed.

Dit blijkt uit de Zorgmonitor van de Consumentenbond, een jaarlijkse enquête onder ruim 10 duizend leden van zijn internetpanel. Hierin vraagt de bond naar de ervaringen die de panelleden dat jaar hadden met hun zorgverzekeraar.

Zorgverzekeraars krijgen gemiddeld het rapportcijfer 7,6 voor hun dienstverlening. DSW staat bovenaan met een 8,1, maar ook hekkensluiter VGZ krijgt nog een 7,2.

De verschillen tussen de verzekeraars hebben onder meer betrekking op de beoordeling van de klantenservice en de websites van de verzekeraars. Wat betreft de afhandeling van declaraties scoren alle verzekeraars hoog. Het minst tevreden zijn consumenten over de prijs-kwaliteit-verhouding van de basisverzekering en de aanvullende verzekering.

Eigen risico

Uit de Zorgmonitor blijkt ook dat panelleden steeds minder aanvullende verzekeringen afsluiten en dat meer verzekerden kiezen voor het verhogen van het eigen risico. In 2012 was dit 6 procent, in 2016 12 procent. Twee derde van de consumenten is nog nooit overgestapt naar een andere verzekeraar.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

25 oktober 2017

Als ziekenhuis zijn we overigens ook heel tevreden over DSW. Korte lijnen, eerlijke prijzen.

Top