Tech

30 miljard in Europees innovatiefonds Horizon 2020

De komende drie jaar steekt de Europese Commissie 30 miljard euro in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. De commissie wil vooral initiatieven subsidiëren die tot technologische doorbraken en nieuwe markten leiden. De afgelopen jaren ontvingen ook onderzoeken in de zorg steun vanuit het fonds.

De EU ondersteunde vanuit Horizon 2020 al onder meer onderzoek van het UMCG naar de gezondheid van kinderen met aangeboren afwijking, onderzoek van het VUmc naar therapietrouw bij reumapatiënten, onderzoek naar farmacogenetica en de ontwikkeling van de opleidingswebsite voor chirurgen Incision.

Vernieuwers

"Wetenschap is de sleutel tot veelbelovende innovaties", zegt EU-commissaris Carlos Moedas (Onderzoek). "Denk aan kunstmatige intelligentie, genetica en blockchain-technologie. Europa loopt voorop in wetenschap en technologie. Wij bieden de Europese vernieuwers graag een springplank om 's werelds toonaangevende bedrijven te worden."

De subsidies zijn beschikbaar via het programma Horizon 2020 en vooral bedoeld voor ondernemers die zich richten op "belangrijke, urgente thema’s" als klimaat, schone energie, de digitale economie, veiligheid en migratie. (ANP/Skipr)

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo'n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo's van innovaties. Kijk hier voor het volledige programma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top