Finance

GGZ WNB moet dit jaar nog een miljoen bezuinigen

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) moet nog een miljoen euro bezuinigen om het verwachte tekort tot 1,7 miljoen euro te beperken. Ineke Strijp van de raad van bestuur vertelt in BN de Stem hoe ze verwacht te voldoen aan deze afspraak met zorgverzekeraars en banken.

Strijp verwacht een deel van het benodigde miljoen te vinden in onder andere slimmer plannen en thuis werken. Medewerkers zouden meer ambulante cliënten per dag kunnen bezoeken als ze van huis uit werken, stelt de bestuurder.

Daarnaast wil GGZ WNB gebouwen afstoten. De organisatie gebruikt zo’n honderd gebouwen, waarvan de helft eigendom is en de andere helft wordt gehuurd.  Een aantal kleinere woningen is al verkocht aan particulieren. Met woningcorporaties Stadlander en AlleeWonen praat GGZ WNB over de overname van een aantal gebouwen. Van een kantoor en een pottenbakkerijpand werd de huur al opgezegd.

Tot slot staan er kassen op het landgoed van GGZ WNB, waar cliënten dagbesteding vinden, maar die enorme stookkosten met zich meebrengen. Deze worden gesloopt. De kwekerijactiviteiten worden verplaatst naar andere gebouwen op het terrein die nu leegstaan, aldus Strijp in BN De Stem

Tientallen medewerkers krijgen door deze plannen een andere werkplek of een andere functie. Of er banen sneuvelen, kon de bestuurder nog niet zeggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top