ACTUEEL

Klink maakt leden Evaluatiecommissie Q-koorts bekend

Minister Ab Klink van VWS en minister Gerda Verburg van LNV hebben de leden van de Evaluatiecommissie Q-koorts vastgesteld. De centrale vraag van het onderzoek luidt: “Op welke wijze hebben de ministeries van VWS en LNV de aanpak en bestrijding van de Q-koorts ter hand genomen en welke lessen kunnen daaruit worden getrokken voor de toekomst?”

Evaluatiecommissie Q-koorts

Gert van Dijk van de Nyenrode Universiteit is voorzitter van de commissie. Verder nemen Jos van der Meer, internist-infectioloog van  het UMC St Radboud in Nijmegen (humane gezondheid), Peter Speelman, internist-infectioloog van het  AMC Amsterdam (humane gezondheid), Arjan Stegeman, hoogleraar gezondheidszorg landbouwhuisdieren aan de Universiteit Utrecht (veterinaire gezondheid) en Piet Vanthemsche, voormalig hoofd Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) van België (veterinaire gezondheid) plaats. Daarnaast neemt de wetenschappelijk directeur van de Campus Den Haag Jouke de Vries zitting in de commissie met als specialisme bestuurskunde. Cees van Woerkom, hoogleraar communicatie aan de Universiteit van Wageningen, evalueert de aanpak en bestrijding van de Q-koorts op communicatiegebied.

Rapport

Het rapport van de Evaluatiecommissie Q-koorts moet 1 juni 2010 klaar zijn.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top