ACTUEEL

Huisartsen in achterstandswijken overbelast

Huisartsen in achterstandsgebieden geven aan dat ze structureel overbelast zijn. Nieuwe collega's zijn nauwelijks te vinden. Volgens InEen, de belangenvereniging voor eerstelijnszorg, staat de zorg aan de bewoners van deze wijken onder druk.

Artsen in gezondheidscentra in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam hebben daarom een actiegroep opgericht om de problemen aan te kaarten, zo meldt de NOS zaterdag. Naast InEen is ook de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) bezorgd over de situatie.

Imago

Veel centra kampen met artsen die thuiszitten met een burn-out. Anoeska Mosterdijk, directeur van InEen: "Nieuwe artsen gaan liever elders aan de slag. De artsen die blijven, krijgen het nog zwaarder. Dat is weer slecht voor het imago van het vak, en dus voor het werven van nieuwe collega's."

Voor mensen met een laag inkomen in achterstandswijken is de huisarts belangrijk. Huisartsenzorg kost de patiënt geen geld en de huisarts is makkelijk benaderbaar. De Nederlandse Zorgautoriteit stelt vanaf komend jaar 10 miljoen euro extra beschikbaar voor huisartsenzorg in achterstandswijken. Dat is volgens InEen niet genoeg. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top