ACTUEEL

Medeverdachte natuurgenezeres nog altijd zoek

De medeverdachte in de strafzaak tegen natuurgenezeres Sara G. uit Kockengen is nog altijd voortvluchtig. "Het is niet gelukt Tom B. aan te houden. We hopen dat dit binnen drie maanden wel gebeurt", aldus de officier van justitie dinsdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Utrecht.

Sara G. (58) uit Kockengen was zelf niet aanwezig in de rechtbank. Zij zit vast op verdenking van doodslag. Zij zou samen met de Ierse medeverdachte een slachtoffer de schadelijke stof ibogaïne hebben toegediend. Hierdoor is volgens het OM deze Zweedse vrouw overleden. "Ze heeft heeft geen hulp geboden. Ze gaf de hulpdiensten onjuiste informatie en sloeg op de vlucht."

Justitie begrijpt niet dat 'een gewaarschuwd mens' na drie eerdere sterfgevallen en een rechtszaak toch is doorgegaan met het toedienen van ibogaïne, een hallucinerend middel. "Zij was op de hoogte van het deskundigenrapport. Ze was nadrukkelijk gewaarschuwd. Maar ook in een interview gaf ze aan niet te willen stoppen." Ze wilde met de stof verslavingen genezen.

'Misdrijf'

Het gaat niet om een klein strafbaar feit, benadrukt het Openbaar Ministerie. Maar om een misdrijf waar minimaal twaalf jaar celstraf tot levenslang op staat. "Het is duidelijk dat zij op de bewuste dag aanwezig was. De verdachte heeft zelf 112 gebeld."

Het onderzoek in de zaak is nog niet afgerond. Justitie wil familieleden van het slachtoffer in Zweden horen. Bovendien wil ze meer informatie van klanten uit Zwitserland en Duitsland. Advocaat Peter Souren neemt de vertraging voor lief. Het extra onderzoek is volgens hem nodig."Mijn cliënt is onschuldig." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top