ACTUEEL

VWS licht publiek voor over zorgverzekeringen

Ook bij het ministerie van VWS is de periode van nieuwe zorgpolissen en –tarieven aangebroken. De overheid is daarom de campagne ik-regel-mijn-zorg-goed gestart. Die richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder, maar vooral op laaggeletterden en mensen met een lage sociaaleconomische status.

VWS informeert Nederlanders elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering. Mensen worden aangespoord bewust te kijken naar de eigen zorgsituatie en om te controleren of hun zorgverzekering hier wel goed bij past. Ook wordt uitleg gegeven over waar men op moet letten bij overstappen van verzekeraar. Of wat het verschil is tussen een restitutie- en een naturapolis.

Team

Het ministerie doet dat door met een informatieteam het land in te gaan, zo meldt het op 15 november via rijksoverheid.nl. Dat team kan vragen beantwoorden zoals: Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag?

Media

Het team is op 60 plaatsen in het land aanwezig. Daarnaast loopt de campagne via radio, social media en www.ikregelmijnzorggoed.nl. De campagne duurt tot februari 2018.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top