ACTUEEL

Gelre Ziekenhuizen niet te spreken over nieuwe ZBC

Gelre Ziekenhuizen wil niet samenwerken met Medisch Centrum de Veluwe (MCV). Het MCV is een ZBC voor maag-, darm- en leveraandoeningen (MDL). Het ziekenhuis is echter zelf ook bezig een nieuw team van MDL-artsen te vormen. Dat meldt De Stentor.

Samenwerken met concurrent

Herman Markink, woordvoerder van het ziekenhuis, geeft aan dat het MCV zich opstelt als een concurrent. “Wij gaan niet samenwerken met een partij die dat doet”, stelt hij in De Stentor. Wilma van den Berg, initiatiefneemster van het MCV, betreurt deze houding.

MDL-artsen

Het MCV maakt onder meer gebruik van MDL artsen die voorheen werkzaam waren bij Gelre Ziekenhuizen. De afdeling viel uiteen en start nu met een geheel nieuw team. Het ziekenhuis acht het niet wenselijk dat de nieuwe artsen gaan samenwerken met de voormalige Gelre-artsen.

Kritiek op MCV

Markink stelt zich kritisch op ten opzichte van MCV: “Wanneer je als patiënt bij voorbaat weet dat alle zorg die jij nodig hebt daar geleverd wordt, is er niks aan de hand als je voor dat centrum kiest. Maar als je dat niet zeker weet - en ik kan me voorstellen dat dit vaak het geval is - dan moet je je denk ik toch afvragen of je bij het Medisch Centrum de Veluwe wel aan het goede adres bent.”

Kwaliteit voorop

Van den Berg benadrukt dat kwaliteit voorop staat bij het MCV. “We gaan hoge kwaliteit poliklinische zorg bieden. Wie chronisch ziek is kan hier terecht bij een MDL-arts of –verpleegkundige. Ook kunnen huisartsen naar ons verwijzen om een scopie te laten uitvoeren.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top