ACTUEEL

Kees Kramers is benoemd tot hoogleraar Medicatieveiligheid

Kees Kramers is met ingang van 1 november 2017 benoemd tot hoogleraar Medicatieveiligheid aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar Medicatieveiligheid in Nijmegen.

Kees Kramers is deskundig op het gebied van medicatieveiligheid in het ziekenhuis. Medicatiefouten vormen één van de grootste risico’s voor patiënten bij opname in het ziekenhuis. Naar schatting kan de helft daarvan voorkomen worden door gerichte educatie en begeleiding van voorschrijvers. Om die reden heeft de leerstoel een sterk onderwijskarakter. Het Radboudumc verwacht door intensieve samenwerking tussen artsen en apothekers een belangrijke bijdrage te leveren aan medicatieveiligheid.

Kramers is internist-klinisch farmacoloog. Hij werkt sinds 1989 in het Radboudumc als staflid van de vakgroep Farmacologie-Toxicologie en sinds 1998 is hij ook staflid van de vakgroep Interne Geneeskunde. Sinds 2010 is hij parttime gedetacheerd naar de afdeling Klinische Farmacie bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Kramers ontwikkelde een farmacotherapieleerlijn voor geneeskundestudenten en onderwijs op het gebied van medicatieveiligheid voor beginnende arts-assistenten in het Radboudumc en het CWZ Nijmegen. Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top