HRM

Negen op tien jeugdzorgwerkers ervaart agressie

Bijna negentig procent van de medewerkers in de jeugdzorg heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere vormen van agressie, uiteenlopend van schreeuwen en schelden tot ernstige bedreigingen en fysiek geweld. Dit meldt Jeugdzorg Nederland.

De cijfers komen uit het werkgevers- en werknemersonderzoek 2017, het onderzoeksprogramma Zorg en Welzijn waaraan FCB, het arbeidsmarktfonds van werknemers en werkgevers in de jeugdzorg, deelneemt. Het aantal medewerkers dat vaak tot zeer vaak te maken heeft met agressie is de afgelopen jaren toegenomen. Bovendien komt er in de in de jeugdzorg meer agressie voor dan in andere branches in de sector Zorg en Welzijn.

Jeugdzorg Nederland vindt de ontwikkeling zeer zorgelijk. Bestuurslid Erik Heijdelberg: "Onze mensen werken elke dag keihard aan het beschermen en helpen van kinderen. Zij moeten veilig hun werk kunnen. Van hen blijf je af."

Hoge werkdruk

Het omgaan met agressie is een van de factoren die van invloed is op de hoge werkdruk in de jeugdzorg. Om hun zorgen over die werkdruk ook in de politiek onder de aandacht te brengen schreven Jeugdzorg Nederland, FNV, CNV Connectief en FBZ een brief aan de Tweede Kamer. De brief werd ondertekend door bijna 5800 jeugdzorgwerkers en werkgevers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top