ACTUEEL

Roland Kip nieuwe algemeen directeur bij Stichting IZZ

Roland Kip start per 1 februari 2018 als directeur bij Stichting IZZ. Hij volgt Dominique Vijverberg op.

Kip is sinds 2012 algemeen directeur van branche- en ondernemersorganisatie LTO Noord. Daarvoor heeft hij als HR-directeur onder meer de fusie en integratie begeleid van Univé-VGZ-IZA-Trias zorg- en schadeverzekeraars.

Johan de Leeuw, voorzitter van Stichting IZZ is blij met de komst van de nieuwe directeur. Hij verwacht met Kip "de juiste persoon in huis te hebben gehaald om de ingezette koers van IZZ verder uit te bouwen; een ledencollectief dat zich sterk maakt voor de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg".

Uitdaging

Kip spreekt van een mooie nieuwe uitdaging in een sector waar hij altijd al grote affiniteit mee heeft gehad. "Het unieke karakter van IZZ met een bestuur bestaande uit sociale partners in de zorg spreekt mij erg aan. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het doel van IZZ om mensen in de zorg gezond en inzetbaar te houden en de door IZZ opgebouwde positie als ledencollectief verder in te vullen."

Vijverberg, sinds 2011 directeur van Stichting IZZ, kondigde in juni zijn vertrek aan. Hij gaat op zoek naar een volgende uitdaging binnen de zorg, zo liet de organisatie destijds weten.

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg en organiseert een collectieve zorgverzekering. Daarnaast investeert IZZ in onderzoeken en projecten die moeten bijdragen aan de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top