ACTUEEL

OLVG-topman volgt Sint op bij STZ

Hans van der Schoot is door de ledenvergadering van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij zal de taken van de huidige voorzitter Marjanne Sint per 1 april 2018 overnemen.

Van der Schoot is momenteel bestuursvoorzitter van OLVG in Amsterdam. Het huidige OLVG is in 2013 ontstaan uit een fusie met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Van der Schoot gaf sinds 2005 leiding aan dit ziekenhuis, voordat hij aansluitend bestuursvoorzitter van het Amsterdamse fusieziekenhuis werd.   

Met jaarlijks meer dan 500.000 patiënten is OLVG het grootste opleidingsziekenhuis van Nederland. De STZ telt in totaal 26 ziekenhuizen. De STZ noemt Van der Schoot een aanwinst vanwege zijn jarenlange bestuurlijke ervaring in combinatie met zijn medische achtergrond als gynaecoloog en zijn directe betrokkenheid bij de ziekenhuiszorg.

In zijn nieuwe rol wil Van der Schoot zicht sterk maken voor een continue bereikbaarheid en een breed aanbod van topklinische ziekenhuiszorg. “Ik heb de overtuiging dat in een sterk veranderend zorglandschap met name de STZ ziekenhuizen garant zullen staan voor een breed palet aan 24/7 zorg”, aldus Van der Schoot. In de loop van 2018 zal Van der Schoot zijn taken in de raad van bestuur van OLVG afbouwen.

STZ

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top