ACTUEEL

Philips neemt VitalHealth over

Philips neemt VitalHealth over, een Nederlandse aanbieder van e-health-toepassingen voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie en voor kwetsbare ouderen. Phillips noemt de overname een volgende stap voor het bedrijf als aanbieder van geïntegreerde zorgoplossingen.

VitalHealth stelt zorgverleners in staat om data-gedreven, gepersonaliseerde zorg te verlenen binnen én buiten zorginstellingen. Met de e-health-oplossingen van VitalHealth krijgen mensen meer inzicht in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening. Daarnaast zijn ze erdoor in staat om online met hun behandelaren en mantelzorgers te communiceren.

Bovendien maakt VitalHealth het voor zorgverleners mogelijk multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt, bijvoorbeeld in regionale zorgnetwerken. Verder levert VitalHealth analysefuncties voor inzichten in de totale patiëntpopulatie, om zo de effectiviteit van zorg aan te kunnen tonen.

De aankoop helpt Philips een totaalpakket van geïntegreerde oplossingen te leveren waarmee patiënten en zorgverleners data makkelijker kunnen gebruiken ten behoeve van betere zorg voor chronisch zieken, volgens Henk Valk, CEO Philips Benelux. "VitalHealth zal ons helpen om met een uitbreiding van digitale zorgoplossingen een bijdrage te leveren aan de transitie van een volume-gedreven naar een waardegedreven zorgsysteem. VitalHealth’s sterke positie in de eerstelijnszorg gecombineerd met onze aanwezigheid in de tweede lijn helpt ons bij het leveren van oplossingen voor volledig geïntegreerde regionale zorg."

Missie

Ook VitalHealth is positief over de overname. "We zijn er trots op dat VitalHealth onderdeel wordt van Philips. Deze overname zal ons helpen onze missie versneld te realiseren: een betere gezondheid voor miljoenen mensen over de hele wereld", aldus Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth. "Samen kunnen we de onbetwiste wereldwijde marktleider worden op het gebied van Population Health Management. Bovendien kunnen we de ontwikkeling van onze producten versnellen."

Volgens Philips is er behoefte aan een meer holistische en preventieve benadering van de gezondheidszorg, nu zorg deels uit kostenoverwegingen steeds meer buiten het ziekenhuis wordt verleend. Population Health Management is een proactieve benadering om de gezondheid van grote patiëntenpopulaties zoals chronisch zieken te verbeteren en de bijbehorende kosten te verlagen. Dit betekent dat patiënten meer mogelijkheden moeten krijgen om zelf actief met hun ziekte om te kunnen gaan. Verder moeten zorgverleners in staat zijn om sneller te identificeren welke mensen aandacht nodig hebben, en informatie makkelijker te delen.

Heel toevallig

VitalHealth is het tweede Nederlandse bedrijf dat Philips in korte tijd overneemt. Dat is niet een nieuwe strategie. Volgens Henk Valk heeft het technologieconcern in een markt met een "enorme diversiteit aan oplossingen" gekozen voor een e-health-leverancier die bij Philips past. "We kijken naar onze eigen doelstellingen met betrekking tot zorgtechnologie en vervolgens verkennen we welke bedrijven bij onze ambities passen. Heel toevallig blijken dat deze week twee Nederlandse bedrijven."

Valk roemt VitalHealth omdat het een technologisch goed en een gezond bedrijf is in een drukke markt. Hij wijst erop dat het bedrijf zowel in Nederland als daarbuiten actief is. Vanuit het hoofdkantoor in Ede ontwikkelt VitalHealth producten en diensten die worden gebruikt door meer dan 130 duizend zorgverleners en meer dan 6 miljoen patiënten in België, de Verenigde Staten, India, China, Zweden en Duitsland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top