ACTUEEL

John de Wolf wordt ambassadeur bij ANBO

Ouderenbond ANBO neemt oud-voetballer John de Wolf in dienst om zich in te zetten voor de belangen van oudere werknemers. De Wolf gaat vanaf januari aan de slag als ambassadeur voor 50-plus werknemers.

John de Wolf werd april 2016 door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid benoemd tot ambassadeur ouderenwerkloosheid. Zijn aanstelling loopt eind december 2017 af. ANBO neemt het dienstverband van de ex-voetballer over van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en gaat samen met hem een breed programma uitvoeren, voor goede en juiste beeldvorming en eerlijke kansen voor oudere werknemers.

ANBO-directeur Liane den Haan: "Daarbij richten wij ons zowel op de werknemers als op de werkgevers. Iedereen verdient een eerlijke kans, zonder vooroordelen, en op grond van wat iemand echt te bieden heeft. John de Wolf heeft de afgelopen jaren bewezen dat daar mooie verrassingen tussen zaten. Jong of oud, iedereen verdient een eerlijke kans."

Ouderen op de werkvloer

John de Wolf spreekt mensen aan en krijgt ze in beweging, volgens Den Haan. "Werkgevers hebben soms, helaas en onterecht, vooroordelen over ouderen op de werkvloer. Maar John leert ouderen waar ze beter kunnen presteren. Hij leert hen dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen. Ik ben er trots op dat John de Wolf zijn werk bij ANBO kan voortzetten in het belang van oudere werknemers die hun bijdrage willen en kunnen leveren aan onze samenleving."

De Wolf: "En ik zet me natuurlijk in voor meer dan 010. Iedere oudere die een baan zoekt, wil ik helpen. Ook buiten Rotterdam. En wat is oud? Mensen willen meedoen. Dát is wat telt. Daar zet ik me graag voor in."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top