ACTUEEL

DSW-topman wil af van vrijwillig eigen risico

Als zorgverzekeringen alleen een verplicht eigen risico kennen en geen vrijwillig eigen risico, dan kan de premie voor iedereen met ruim 20 euro omlaag. "Maar beter nog, er zou ruimte zijn het verplicht eigen risico met 50 euro te verlagen."

Dat schrijft directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW in een open brief in De Telegraaf aan de minister van VWS. Hij noemt het oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen. Dat wordt volgens hem namelijk betaald door de mensen die dat juist niet zo kunnen regelen.

Ophogen

Voor alle zorgverzekeringen geldt een verplicht eigen risico van 385 euro. Wie een lagere premie wil en het geld heeft, kan het ophogen naar maximaal 885 euro.

Met het schrappen van de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen, komt "niet alleen aan gezonde mensen, maar aan iedereen een voordeel toe", aldus Oomen. Hij vindt dat een debat over de kwestie op zijn plaats is. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Sikko

27 december 2017

Idee is leuk, maar vergt samenzwering tussen zorgverzekeraars en gaat dan op kartel lijken? En dat via een brief in de telegraaf naar de minister met als argument dat hij voor de kwetsbare mensen wil opkomen....wellicht tijd voor dhr.Oomen om vrijwillig af te treden om verdere DSW Ego marketing te voorkomen?

Wulf van Loenen

27 december 2017

Ik vind DSW Ego marketing niet erg zolang ik het de enige no-nonsens en qua site en vergoedingen de meest duidelijke zorgverzekering vind en dat voor een betaalbare premie! Chris Oomen, blijf nog lang de luis in de pels van ZN!

Top