ACTUEEL

Amsta opent 24 uurs herstelafdeling in MC Slotervaart

Zorginstelling Amsta heeft 24 januari in het Medisch Centrum Slotervaart een afdeling Herstel geopend die 24 uur per dag cliënten opneemt.

De afdeling biedt tijdelijke herstelzorg aan ouderen bij een ziekte, infectie, trauma of ongeluk. Het gaat vaak om ouderen met een complexe zorgvraag waarbij meerdere problemen spelen. De afdeling doet daarom ook aan screening en diagnostiek.

Restaurant

De zorg richt zich op het bevorderen van herstel. Het doel is dat cliënten zo snel mogelijk weer zelf dingen leren doen en hun oude leven weer kunnen oppakken. De cliënten kunnen  zodra het kan gebruik maken van de voorzieningen van het ziekenhuis zoals het restaurant, winkel en ontmoetingsruimtes.

Passende plek

De afdeling biedt plaats aan veertig cliënten. Een multidisciplinair team bestaande uit artsen, (fysio)therapeuten en zorgmedewerkers stelt samen met de cliënt en familie een behandelplan op gericht op herstel en terugkeer naar huis. Amsta betrekt daarbij ook het netwerk thuis zoals familie, mantelzorger, huisarts, thuiszorg en/of fysiotherapeut. Mocht terugkeer naar huis niet mogelijk zijn, dan zoekt Amsta naar een passende plek elders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top