ACTUEEL

Spirit en de Bascule zijn gefuseerd

Jeugdzorgaanbieder Spirit en psychiatrisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie de Bascule zijn bestuurlijk gefuseerd met elkaar. De nieuwe organisatie heeft één raad van bestuur, met daarin de huidige bestuurders van Spirit (Mariënne Verhoef) en de Bascule (Nellieke de Koning).

Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Spirit en de Bascule terechtkomen, hebben vaak ernstige problemen. Meestal is er zowel orthopedagogische hulp van Spirit als psychiatrische hulp van de Bascule nodig. Door de expertises te bundelen, zorgen de twee jeugdzorgaanbieders er samen voor dat cliënten betere, op elkaar afgestemde, hulp krijgen. Er komt één behandelplan, zonder breuklijnen tussen jeugdhulp en jeugd-ggz.

De bestuurlijke fusie biedt de mogelijkheid om verdere vernieuwing te realiseren en de jeugdhulp verder te verbeteren, verwachten de twee organisaties. In 2018 gaan ze hun samenwerking "op allerlei fronten verder uitbouwen". Voor de medewerkers creëren Spirit en de Bascule kansen om te profiteren van elkaars expertise. Daarnaast maken ze gebruik van elkaars netwerk. Zo verstevigen ze met elkaar de zorgketen met bijvoorbeeld het onderwijs, woningbouwcorporaties, politie, justitie, volwassen ggz, maatschappelijke opvang en gemeenten, maar ook met organisaties uit hele andere branches.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top