ACTUEEL

SP Oosterhout valt over zorgverlening Volckaert-SBO

SP’er Wilma van Oss drinkt liever een emmer gif leeg, dan dat ze in een zorgcentrum in Oosterhout belandt. Dat zegt zij naar aanleiding van het rapport Zorg om Zorg over de ouderenzorg in Oosterhout. Ouderenzorgorganisatie Volckaert-SBO vindt echter dat de SP incidenten uit hun verband rukt. Dat meldt BN de Stem.

Overzicht klachten

Het rapport biedt een overzicht van klachten over de zorgcentra in de regio, aantallen en namen worden echter niet genoemd. Uit privacyoverwegingen, meent Van Oss. De SP in Oosterhout hoopt te voorkomen dat Volckaert-SBO individuen aanspreekt op de klachten. De klachten variëren van een afslankend activiteitenaanbod tot het missen van de menselijke maat. De meest voorkomende klacht is dat Volckaert-SBO niets doet met klachten van bewoners.

Meerwaarde rapport

De SP heeft alle klachten gebundeld en nu is het aan Volckaert-SBO om er mee aan de slag te gaan. Maar Adrienne van den Wildenberg, directeur van Volckaert-SBO, meent dat het rapport geen reëel beeld schetst en dat incidenten uit hun verband worden gerukt. Veel van de klachten zijn zelfs allang verholpen. Van den Wildenberg zegt in BN de Stem: “Wij vinden het jammer en onnodig dat de SP dit rapport presenteert; het doet geen recht aan de situatie op onze locaties. […] Dit rapport heeft geen meerwaarde.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top