Vastgoed

Dura Vermeer gaat nieuwbouw EMA bouwen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de opdracht voor de nieuwbouw voor het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam gegund aan Dura Vermeer. Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft de opdracht van 255 miljoen euro donderdag ondertekend.

Dura Vermeer werkt het voorontwerp van Fokke van Dijk (architect bij het Rijksvastgoedbedrijf) verder uit, bouwt het pand en doet twintig jaar het onderhoud. Het bouwbedrijf werkt daarvoor samen met andere bedrijven. De bouw van het pand en twintig jaar onderhoud kost 255 miljoen euro. Verder heeft Nederland de erfpacht van de grond eeuwigdurend afgekocht bij de gemeente Amsterdam. Daartegenover staat dat het EMA huur voor het pand betaalt aan Nederland.

De bouw van het nieuwe pand aan de Amsterdamse Zuidas start in juni van dit jaar en zal half november 2019 klaar zijn. Het gebouw moet plaats gaan bieden aan ongeveer negenhonderd medewerkers, afkomstig uit zo’n dertig landen. Jaarlijks ontvangt het EMA ongeveer 36 duizend bezoekers en zijn er vijfhonderd à zeshonderd internationale vergaderingen, in het gebouw komen daarom ook vergader- en congresvoorzieningen.

Tijdelijk onderdak

Omdat het EMA al op 1 april 2019 vanuit Londen naar Amsterdam komt, sommige medewerkers al eerder, zorgt Nederland vanaf 1 januari 2019 voor tijdelijk onderdak in het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top