ACTUEEL

Samenwerking verpleeghuis en ggz bij psychische problemen

Trivium Meulenbeltzorg (TMZ) en Mediant gaan nauwer samenwerken om de zorg voor ouderen in verpleeghuizen die kampen met psychische problemen te verbeteren. Een psychiatrisch verpleegkundige van de Mediant-afdeling Ouderen- en Neuropsychiatrie gaat de zorgteams van TMZ begeleiden. Andersom gaan verpleegkundigen en specialisten van TMZ ook bij Mediant werken.

Het aantal ouderen met een psychiatrische ziekte neemt toe op de verpleegafdelingen van TMZ. Het gaat dan om agressie, conflicten zoeken, ongeremd zijn, maar er doen zich ook echt gevaarlijke situaties voor, zo stelt TMZ in dagblad Tubantia. Dit zijn echt andere problemen dan de somatische of psychogeriatrische klachten waarin de TMZ-medewerkers wel in zijn geschoold.

Langdurige begeleiding

Anderzijds kan de ggz-instelling Mediant de kennis van TMZ goed gebruiken als het gaat om het betrekken van het netwerk van familie, buren en hulpverleners van patiënten bij de hulp. Dat komt omdat Mediant geen langdurige begeleiding biedt zoals in de verpleeghuiszorg.

De Twentse zorgorganisaties gaan in eerste instantie samenwerken in Borsthuis en Het Hof van TMZ in Hengelo en de kliniek Poelzijde van Mediant in Enschede.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top