ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Frank Blankers vertrekt bij zorgverzekeraar Eno

Bestuursvoorzitter Frank Blankers van zorgverzekeraar Eno heeft ervoor gekozen om met vervroegd pensioen te gaan. Komend najaar zal zijn laatste werkdag als bestuurder zijn.

Blankers is sinds 2012 werkzaam bij Eno, eerst al ad-interim bestuursvoorzitter, daarna in vaste dienst. Hij werkte eerder als directeur bij Delta Lloyd en Ohra. Naar eigen zeggen heeft hij in de afgelopen jaren "met plezier bijgedragen aan de resultaten en ontwikkeling van Eno". "Ik vind het nu een mooi moment om tijd vrij te maken voor andere activiteiten, in de wetenschap dat ik een financieel gezonde en professionele organisatie achterlaat."

Moderne dienstverlener

Volgens de zorgverzekeraar heeft de raad van bestuur onder leiding van Blankers Eno ontwikkeld tot een "moderne dienstverlener" met drie zorgverzekeringsmerken: Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg en ZorgDirect. Het aantal verzekerden groeide van gemiddeld 124 duizend in 2012 naar gemiddeld 169 duizend in 2018.

Jacob Dijkstra, voorzitter van de raad van commissarissen: "Wij zijn Frank dan ook zeer dankbaar voor dat wat hij tot nu toe voor Eno heeft betekend en wensen hem alle geluk en gezondheid toe voor de periode na zijn pensionering." De komende tijd gaat de toezichthouder op zoek naar een nieuwe bestuurder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top