ACTUEEL

NZa-bestuurder Jansen stapt op

René Jansen heeft per 1 april zijn functie als lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) neergelegd. Bestuursvoorzitter Marian Kaljouw neemt voorlopig zijn functie waar.

In een korte verklaring laat de NZa weten dat Jansen "in goed overleg” met de raad van bestuur besloten heeft zijn functie beschikbaar te stellen. Aan dit besluit liggen persoonlijke overwegingen ten grondslag, aldus de NZa.

Met het vertrek van Jansen krijgt de afdeling toezicht en handhaving, waar hij bestuurlijk verantwoordelijk voor is, opnieuw te maken met een persoonlijke mutatie. Met de recente benoeming van Karina Raaijmakers heeft de afdeling de derde directeur sinds 2017. Daar komt binnen afzienbare tijd nu ook een nieuwe bestuurlijk verantwoordelijke bij.

Jansen werd in 2015 door toenmalig minister Schippers benoemd. Zijn benoeming was in principe voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Vanuit zijn aandachtsgebied toezicht en handhaving bij de NZa was Jansen ook voorzitter van het Europese netwerk voor de aanpak van fraude en corruptie in de zorg, het European Healthcare Fraud and Corruption Network (EHFCN).

Tussen 2000 en 2005 vervulde socioloog Jansen diverse bestuursfuncties binnen de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Aansluitend was hij enige tijd actief als bestuursadviseur bij adviesbureau Twynstra Gudde.  

rene-jansen

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top