ACTUEEL

Menzis tekent contract met DC Klinieken voor pijnzorg

Zorgverzekeraar Menzis heeft een contract gesloten met DC Klinieken Groningen voor het vergoeden van pijnbehandelingen. DC Klinieken, opgericht door zorgondernemer Loek Winter, heeft lang moeten onderhandelen voor verzekerde pijnzorg. Het pijncentrum in Groningen zal in het derde kwartaal van 2018 worden geopend.

Dat meldt DC Klinieken op 19 april. De Groningse kliniek, die deze maand officieel wordt geopend, biedt ook hand- en polschirurgie, kindercardiologie, allergologie en dermatologie aan. Voor de meeste specialismen had DC Klinieken al goede afspraken met Menzis, vertelt Winter. "Nu heeft Menzis ook het meest innovatieve specialisme binnen ons zorgaanbod gecontracteerd." Op termijn wil hij met de zorgverzekeraar meerjarencontracten afsluiten.

Alternatief

Door de zorg effectief te organiseren en de focus te leggen op een specifiek deel van de zorgmarkt, kan DC Klinieken patiënten helpen zonder lange wachtlijsten. Ook Menzis ziet deze zorg als goed alternatief voor de reguliere ziekenhuizen. "Wij zetten in op innovatie, integrale aanpak en kostenreductie van zorg, kortom: waardegerichte zorg", zegt manager zorginkoop Ward Bijlsma. "Dit centrum is een goed voorbeeld van toekomstige zorg in Nederland."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top