ACTUEEL

Zosaam brengt 'noaberschap' in huis en hotel

Op 30 april is een nieuw zorgbureau in Enschede gestart: Zosaam. Het biedt niet alleen geïndiceerde zorg, maar wil ook een antwoord bieden op de afname van 'noaberschap' in de regio.

Dat schrijft dagblad Tubantia. Onder noaberschap wordt toezien op en zorgen voor buren en familie verstaan. De oprichters van Zosaam zien dat steeds meer verdwijnen. Onder andere door het aantrekken van de economie, waardoor er veel meer banen zijn, neemt het aantal vrijwilligers en mantelzorgers af. Met Zosaam willen ze de extra aandacht bieden die daardoor verloren is gegaan.

Hotels

Zosaam is WTZi-gecertificeerd. De oprichters zijn Veronique Sauwerwald en Irma Strootman, twee oud-afdelingshoofden van het Medisch Spectrum Twente (MST) die vorig jaar boventallig werden. Zij besloten voor zichzelf te beginnen en startten een zorgbureau voor ouderen in de regio, maar ook voor mensen die in het gebied op vakantie zijn. Zosaam kan bijvoorbeeld thuiszorgtaken als hulp bij douchen en stomazorg bieden en Sauwerwald en Strootman zijn daarover in gesprek met hotels. Een aantal heeft enthousiast gereageerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top