Vastgoed

Thebe en GGz Breburg bouwen samen nieuwe locatie

Thebe en GGz Breburg gaan samen een woonzorgcomplex voor senioren in Breda ontwikkelen. In het nieuwe centrum komen 150 woningen en appartementen. Het gebouw krijgt een unieke observatieruimte voor diagnose van oudere psychiatrische patiënten.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Het nieuwe gebouw gaat het Centrum Senioren in Etten-Leur vervangen en biedt ruimte aan Thebe Lucia, dat in een verouderd pand uit 1971 zit. Cliënten krijgen nu een eigen woonruimte met badkamer en keukentje en er komt meer mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in gemeenschappelijke ruimten.

Observatie

Het wordt een van de twee specialistische centra van Thebe in Breda. Lucia is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en ouderen met psychiatrische problemen terecht. In Aeneas wordt specialistische zorg geleverd aan mensen met dementie.

GGz Breburg realiseert in het nieuwe centrum vijftig bedden voor oudere cliënten die langdurig behandeld worden en tien bedden voor de observatieafdeling. Daar verblijven cliënten bijvoorbeeld om te kijken of er sprake is van een depressie of van dementie, want dat is niet altijd meteen duidelijk. Zo’n observatieafdeling is nog niet eerder in Nederland gerealiseerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Lotje van 't Hof

14 mei 2018

Wat een goede ontwikkeling. Ook in regionaal behandelcentrum Wiekendael, onderdeel van Groenhuysen, onderkenden we deze behoefte en hebben we afgelopen jaar een observatiecentrum opgezet met 12 bedden. Met een vrijwel continue, volledige bezetting merken we dat we echt aan een specifieke hulpvraag voldoen. Mooi dat dit nu ook in de regio Breda wordt gerealiseerd.
Lotje van 't Hof
Specialist Ouderengeneeskunde; Groenhuysen.

Top