Finance

Lage tarieven zijn nekslag voor behandeling dyslexie

Adelante stopt met de behandeling van Ernstig Enkelvoudige Dyslexie (EED) bij kinderen. Als reden voert de aanbieder van revalidatiezorg structurele daling van vergoedingen in de afgelopen jaren aan.

Adelante betreurt de stap, maar wil niet aan de kwaliteit van zorg tornen. “Het belangrijkste is dat kinderen via de Jeugdwet de hulp en kwalitatieve zorg krijgen die ze nodig hebben en verdienen”, zegt bestuursvoorzitter Henri Plagge. "Dit kunnen wij met te lage tarieven helaas niet meer bieden."

Dyslexiezorg voor kinderen met Ernstig Enkelvoudige Dyslexie (EED) valt sinds 1 januari 2015 onder de Jeugdwet. Dit betekent dat gemeenten sinds die datum verantwoordelijk zijn voor het organiseren en financieren van deze zorg.

Administratie

De afgelopen jaren zijn de vergoedingen voor EED-zorg zo drastisch gedaald dat ze niet meer in verhouding staan tot de intensieve en  kwalitatieve zorg die Adelante biedt. Zo zegt Adelante niet meer te kunnen voldoen aan de strenge vereisten, werkwijze en protocollen die gelden voor  onderzoek en behandeling van EED. Een extra pijnpunt  zijn de verschillen tussen gemeenten als het gaat om  administratieve voorschriften en handelingen. Deze zetten de kosten  al enige tijd onder druk.

Adelante heeft momenteel contracten met alle gemeenten in Limburg en Zuid-Oost Brabant. Adelante gaat met betreffende gemeenten bespreken hoe de EED-zorg aan de huidige cliënten zorgvuldig afgebouwd kan worden. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top