ACTUEEL

Voorzitter Moerkamp verlaat Zorginstituut Nederland

Arnold Moerkamp legt op 1 november zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland neer. “Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is het na twee termijnen tijd voor andere keuzes”, aldus Arnold Moerkamp.

Moerkamp was sinds 1 november 2011 bestuursvoorzitter bij het Zorginstituut. Deze week start ook de werving van een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) Zorginstituut Nederland in Diemen. De werving is in handen van de Algemene Bestuursdienst (ABD), die de werving en selectie van de hogere managementfuncties binnen de hele rijksoverheid doet.

Uitbreiding

Onder leiding van Moerkamp werden nieuwe wettelijke taken aan de organisatie toegevoegd, onder meer op het gebied van kwaliteit in de zorg. Het toenmalige College voor Zorgverzekeringen (CVZ) kreeg met die taakverbreding in april 2014 ook een nieuwe naam: Zorginstituut Nederland. Een andere grote stap in de ontwikkeling naar het nieuwe huidige Zorginstituut volgde in 2016 met de overdracht van de burgerregelingen naar het CAK inclusief de bijbehorende verhuizing van driehonderd medewerkers naar Den Haag. In deze periode profileerde het Zorginstituut zich steeds meer als invloedrijke actor op verschillende terreinen in de gezondheidszorg.

arnold-moerkamp

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top