ACTUEEL

Moordverdachte ongrijpbaar door medisch beroepsgeheim

Door geen inzage te geven in het dossier van een patiënt, die wordt verdacht van een dubbele moord, heeft de psychiatrische instelling Parnassia het onderzoek naar de sterfgevallen gefrustreerd. Dat stelt politie Haaglanden in het AD. Noodgedwongen zette ze onlangs een punt achter het onderzoek naar de dood van een 32-jarige man en zijn 60-jarige moeder uit Den Haag. Zij zijn door verdrinking om het leven zijn gekomen.

Dubbele moord

Moeder en zoon hadden op 6 december 2007 een afspraak bij de crisisdienst, omdat het niet goed ging met de zoon. Ze kwamen nooit opdagen. Enkele uren later werden hun lichamen gevonden in een sloot op het terrein van Parnassia. Beide slachtoffers bleken verdronken en de zoon was zwaar toegetakeld.

Medisch geheim

Na enkele maanden kregen rechercheurs een psychiatrische patiënt in het oog als verdachte. De politie was ervan overtuigd dat zijn dossier cruciale informatie bevatte, maar Parnassia beriep zich op het medisch beroepsgeheim.

Rechter

Een woordvoerder van Parnassia spreekt in het AD van ‘een lastige spagaat’. “De beslissing of je een dossier opent of niet, is altijd moeilijk. In dit geval vonden we de privacy van de patiënt belangrijker. De rechter heeft die beslissing getoetst en heeft ons gelijk gegeven.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top