HRM

Kamervragen over hoge werkdruk Arduin

De klachten onder het personeel over de te hoge werkdruk bij Arduin hebben geleid tot Kamervragen. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil van minister Hugo de Jonge (VWS) weten of de klachten bekend waren bij het ministerie en de inspectie. Dat meldt Omroep Zeeland.

Vakbond FNV heeft maandag een 'zwartboek' overhandigd aan Peter van Wijk, directeur van Arduin. Hierin trekken werknemers van de instelling voor gehandicaptenzorg aan de bel over de hoge werkdruk, die bij een deel van hen al tot gezondheidsklachten leidt. De druk zou vooral worden veroorzaakt door personeelstekorten.

De PvdA wil van de minister weten of er al  acties zijn ondernomen om de problemen op te lossen en zo ja welke. De antwoorden op de Kamervragen van de minister worden binnen drie weken verwacht.
Directeur Van Wijk zegt in een reactie dat het personeelstekort en de hoge werkdruk komen door een 'veranderingsproces'. "We zijn bezig met verhuizen van cliënten zodat er beter toezicht gaat komen, er betere kwaliteit van zorg komt en mensen minder alleen komen te staan."

De PvdA vindt dat dit veranderingsproces 'onzorgvuldig is vormgegeven' als het zo'n zware druk op een zorgorganisatie Arduin legt. De partij wijst erop dat combinatie van te hoge werkdruk en personeelstekorten ook in andere delen van het land tot onverantwoorde situaties heeft geleid, aldus Omroep Zeeland.
.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top