ACTUEEL

Personeelstekort dwingt Amsterdam UMC tot opnamestop kinder-IC

Amsterdam UMC neemt vanaf 10 juli voorlopig geen patiënten meer op op de kinder intensive care afdeling van de locatie VUmc. Het ziekenhuis neemt de maatregel vanwege een acuut probleem in de beschikbaarheid van Intensive Care (IC)-kinderverpleegkundigen.

De SEH op locatie VUmc blijft wel open voor het stabiliseren van acuut zieke kinderen. Het ziekenhuis wil daarmee de opvangcapaciteit in de regio Amsterdam garanderen. Dit is essentieel voor behoud van de spreiding van de drukte op de SEH's in de regio. Indien nodig volgt na stabilisatie een opname op een Intensive Care Kinderen afdeling in een ander ziekenhuis.

Voor de niet-acute, planbare opnames wordt, waar mogelijk, een alternatief gezocht. Volgens het ziekenhuis is door deze maatregelen veilige zorg gegarandeerd voor het (acute) IC- behoevend kind op de locatie VUmc. Tevens blijven kinder-intensivisten en IC-kinderverpleegkundigen beschikbaar op locatie VUmc. Dit geldt ook voor het begeleiden van transport van IC-behoevende kinderen.

Het tekort van IC-kinderverpleegkundigen is een gevolg van het landelijke tekort aan gespecialiseerde IC-kinderverpleegkundigen, dit is een langlopend en nijpend probleem.  De ouders c.q. verzorgers van de patiënten, van wie de opname uitgesteld wordt tot medio september, zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top