ACTUEEL

Zorgprofessionals verdenken collega's van diefstal medicijnen

Bijna een op de drie zorgprofessionals verdenkt collega's ervan wel eens medicijnen of verbandmiddelen mee naar huis te nemen zonder toestemming. Dit blijkt uit onderzoek van detacheerder FBD onder meer dan duizend zorgmedewerkers.

Bijna de helft van de ondervraagden ervaart dat de administratie, van onder andere medicijnen, niet op orde is. "Het is enorm treurig dat er in een organisatie mensen zijn die stelen uit de voorraad. Maar zeker zo pijnlijk is het dat niemand erachter komt, omdat de voorraad onbekend is en de administratie slecht geregeld is", zegt Michel Strikker, directeur bij FBD.

De slechte administratie heeft tot gevolg dat de kwaliteit van zorg achteruit gaat, volgens FBD. Dit heeft ook tot gevolg dat processen langer duren, waar de patiënt vervolgens de dupe van wordt. "Diegene krijgt ofwel minder goede óf late zorg", aldus Strikker. Ruim driekwart van medewerkers van zorginstellingen ziet de kwaliteit van de zorg bovendien achteruit gaan door bezuinigingen opgelegd door de overheid.

Budgetten

Verder zegt bijna de helft van de zorgprofessionals dat zorgbestuurders budgetten inefficiënt besteden, wat ook een negatief effect heeft op de kwaliteit van zorg. Daar komt bij dat ruim een kwart van de respondenten stelt dat zijn werkgever niet over goede financiële professionals beschikt die de problemen in de toekomst de baas zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top