HRM

Zorgbalans haalt opnieuw verpleegkundigen uit het buitenland

Zorgbalans haalt een tweede groep verpleegkundigen uit Spanje en Italië. Als zij de Nederlandse taal voldoende meester zijn, gaan zij deze zomer bij de ouderenzorgorganisatie in Haarlem aan de slag.

Zorgbalans verwelkomde nu bijna een jaar geleden de eerste gediplomeerde verpleegkundigen uit de twee Zuid-Europese landen. Zo probeert zorgaanbieder het gat op de arbeidsmarkt in de zorg te dichten. Komend jaar zullen er honderden nieuwe medewerkers gevonden moeten worden om te voorzien in de groeiende zorgvraag, stelt de organisatie.

"We pakken dan ook alle kansen aan om mensen die graag bij ons willen werken, naar ons toe te trekken", zegt Norma Voos, HR-adviseur bij Zorgbalans. "Het is tegelijk een dankbare taak, want je biedt mensen weer een toekomst."

Intensieve begeleiding

De gediplomeerde verpleegkundigen voldoen aan alle Nederlandse eisen, maar komen in hun eigen land niet aan de slag. Om de overgang te vergemakkelijken worden zij intensief begeleid. Zorgbalans werkt daartoe samen met de European Multi Talent Group. Zij bemiddelen niet alleen, maar bieden ook een intensieve cursus Nederlands aan op hun taalschool in Spanje. Zorgbalans helpt de nieuwe collega's woonruimte te zoeken, ze wegwijs te maken in de stad en bij de aanvraag van bijvoorbeeld een zorgverzekering.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top