ACTUEEL

Bert van der Hoek wordt voorzitter raad van bestuur Trimbos-instituut

De raad van toezicht van het Trimbos-instituut heeft Bert van der Hoek benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt Roelof Jonkers op, die sinds april jongstleden waarnemend voorzitter was.

Bert van der Hoek is tot 1 oktober directievoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar, waar hij sinds 2015 werkt. Zijn in april aangekondigde vertrek heeft onder meer te maken met de gebeurtenissen rond de samenvoeging van de zorgverzekeraar en Zilveren Kruis. Van der Hoek is een ervaren bestuurder. Hij was onder meer acht jaar directeur Zorg bij Menzis respectievelijk Geové zorgverzekeraars en tien jaar directeur van Lentis GGZ en Ouderenzorg in Zuidlaren.

"Van der Hoek is iemand die bij uitstek geëquipeerd is de visie van het Trimbos-instituut verder te ontwikkelen," aldus Hans de Goeij namens de raad van toezicht. Hij verwacht dat met Van der Hoek het Trimbos-instituut nog meer bij kan dragen aan de mentale fitheid van mensen. Van der Hoek zelf vindt zijn benoeming een eer: "Ik heb het gevoel dat ik als psycholoog weer terug ga naar de inhoud. En dat vind ik geweldig. In de afgelopen jaren heb ik het enorme belang ervaren van geestelijke gezondheid als basis van een gelukkig leven".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top