ACTUEEL

Bert van der Hoek verlaat De Friesland

Directievoorzitter Bert van der Hoek vertrekt per 1 oktober bij De Friesland. Dit heeft onder meer te maken met de gebeurtenissen rond de samenvoeging van de Friese zorgverzekeraar en Zilveren Kruis, volgens een woordvoerder van De Friesland.

De raad van bestuur van Achmea en Bert van der Hoek hebben “in goed overleg” besloten dat hij vertrekt als directievoorzitter. Voor de topman zouden ook persoonlijke afwegingen een rol hebben gespeeld in het besluit. Woordvoerder Rob Propsma van De Friesland benadrukt dat er geen sprake is van een groot conflict tussen Van der Hoek en de raad van bestuur van Achmea. Daarom blijft hij aan tot 1 oktober, zodat er genoeg tijd is om een opvolger te zoeken.

Het zijn roerige jaren geweest voor Bert van der Hoek bij De Friesland. Hij trad in oktober 2015 aan, maar niet meteen als directievoorzitter. De Nederlandse Bank keurde de benoeming namelijk in eerste instantie niet meteen goed. Hij doorliep dan ook in de begintijd een uitgebreid inwerk- en opleidingstraject.

Drie jaar later vertrekt Van der Hoek alweer. Hij blijft lid van de directie, die verder bestaat uit Georgette Fijneman, Han Tanis en Steven Hofenk, tot oktober. Dit doet hij zodat de continuïteit geborgd wordt en de organisatorische samenvoeging van De Friesland en Zilveren Kruis soepel kan verlopen. Deze samenvoeging heeft zijn beslag gekregen per 1 april jongstleden.

Weerstand

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over de samenvoeging van De Friesland met Zilveren Kruis. Van Friese zijde is hier veel weerstand tegen: het personeel heeft actie gevoerd en de ondernemingsraad is naar de Ondernemingskamer gestapt om de fusie tegen te houden. Tevergeefs, de Ondernemingskamer oordeelde in februari dat Achmea De Friesland en Zilveren Kruis mag samenvoegen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top