ACTUEEL

Havenpoli gaat zich richten op ouderen in Rotterdam

Vier Rotterdamse ziekenhuizen werken samen aan het ontwikkelen van een nieuw zorgconcept gericht op de oudere patiënt. 'Oud Haven – in goede handen' is de werknaam voor het zorgconcept voor de oudere burger van Rotterdam Centrum, dat gevestigd gaat worden op de locatie Havenpolikliniek.

Het concept biedt een "vernieuwend integraal aanbod van zorg en welzijn" specifiek voor senioren. De vier samenwerkende ziekenhuizen - Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis - beogen met het zorgconcept veiligheid en snelle diagnostiek te bieden, waardoor onnodige opnames in het ziekenhuis of een stressvol bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) wordt voorkomen. De werkgroep medisch zorgconcept gaat aan de slag om de plannen verder uit te werken. In deze werkgroep zitten onder meer medisch specialisten en huisartsen.

Het nieuwe zorgconcept kan kwetsbare ouderen ondersteunen bij alles wat zij nodig hebben om langer thuis te kunnen blijven wonen, aldus de vier ziekenhuizen. Een onderdeel van het concept is een laagdrempelige opvang voor ontregelde senioren, die het tijdelijk even alleen niet redden. VVT-aanbieder Fundis neemt dit onderdeel van het plan voor zijn rekening. Per 1 oktober worden deze eerstelijnsverblijf (ELV)-bedden in gebruik genomen.

Opgeknipt en omgebouwd

Omdat de huidige Havenpolikliniek een belangrijke basis is om het zorgconcept voor ouderen met elkaar te kunnen realiseren, blijven voorlopig alle specialismen op deze locatie actief. In 2017 werd aangekondigd dat het toenmalige Havenziekenhuis zou worden opgeknipt en omgebouwd tot poliklinisch centrum. Dit was volgens het ziekenhuis noodzakelijk vanwege financiële strubbelingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top