Vastgoed

Careyn zet dubbele verhuizing bewoners verpleeghuis door

Bewoners van zorgcentrum Tuindorp-Oost in Utrecht zullen eerst binnen het huidige pand moeten verhuizen, alvorens zij hun intrek nemen in het pand dat momenteel gebouwd wordt. Zorgorganisatie Careyn kan de kwaliteit en veiligheid van de bewoners op hun huidige woonplek niet langer garanderen. Onder bewoner is onrust ontstaan over de dubbele verhuizing, meldt omroep MAX.

De ouderen wonen nu verspreid over de twee vleugels van het respectievelijk twaalf en vier verdiepingen tellende pand. Dit is gezien de afnemende populatie niet langer verantwoord, aldus Careyn. Aangezien de nieuwbouw pas eind 2019 of begin 2020 af is, verhuizen de ouderen in de tussentijd naar een tijdelijke plek in het pand waar ze al wonen. Met de maatregelen en de concentratie van de ouderen wil Careyn de kwaliteit, veiligheid en gezelligheid borgen totdat de resterende bewoners definitief kunnen verhuizen naar de nieuwbouw.

Careyn staakt ook de verhuur aan een groep jongeren die in het pand wonen. De verhouding tussen de resterende ouderen en de jongeren wordt niet meer als evenwichtig ervaren, aldus de zorgorganisatie. De jongeren die in het gebouw huren, hebben contractueel in ieder geval vier maanden maar voor de hoogbouw tot het einde van het jaar om een andere woonomgeving te zoeken.

Afgelopen maandag hield Careyn een voorlichtingsbijeenkomst over de verhuizing. Daar bood Careyn-directeur Jacqueline Scheidsbach haar excuses aan de bewoners aan. Maar ze gaf ook aan dat de verhuizing noodzakelijk is. Scheidsbach: "Kunnen wij toezicht, nabijheid en structuur van zorg voor de oudere bewoners garanderen? Het antwoord is nee."

Zorgvuldig

Careyn zegt er "alles aan te doen" om een zorgvuldig informatie- en begeleidingsproces in te richten. Er is inmiddels een speciale projectgroep gestart, waarin ook de cliëntenraad zitting heeft. Ook is er een consulent aangesteld die het proces regisseert en alle gesprekken voert met de bewoners en naasten. Daarnaast vinden er informatiebijeenkomsten plaats.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top